777 888 607

Blog

5 důvodů, proč nechat vyklízení na profesionálech

5 důvodů, proč nechat vyklízení na profesionálech

Vyklizení sklepa, půdy, nebo rovnou celého bytu, domu, či chaty řeší minimálně jednou za život skoro každý. Nemovitosti kupujeme, prodáváme, připravujeme je na rekonstrukce, řešíme pozůstalosti, nebo prostě jen děláme pořádek. Dnes vám přinášíme 5 důvodů, proč je lepší volat profesionály, než se do vyklízení pouštět na vlastní pěst.

 

 

 

Žádný stres a otlučené rohy

 

Byt v 5. patře bez výtahu, nedostupná půda, strmé schody do sklepa nebo příliš úzké dveře. Tyto a mnohá jiná úskalí mohou vyklízecí práce znepříjemnit, prodloužit a někdy i zcela zastavit. Profesionální firma obvykle vyšle dopředu na obhlídku zkušeného odborníka s řadou zkušeností, který zvolí nejlepší postup vyklizení, informuje kolegy a na den “D” je vybaví potřebnými pomůckami. Vyklizení pak jde rychle a aniž by se cokoliv poničilo.

 

 

 

Ušetří čas

 

Vyklízení objektů bývá časově náročné a někdy se neobejde bez pomoci rodiny či přátel. Domluvit se na společném termínu a vše dobře naplánovat, sehnat dodávku nebo vlek, revanš v podobě společného oběda nebo výpomoci na oplátku. To všechno jsou časové investice vás a vašich blízkých. Všechny tyto časové náklady se ve finále sčítají. Profesionální firma je vybavená profesionální technikou a vše má hotové v řádu několika hodin. Zkuste si jen cvičně porovnat, jakou hodnotu má váš čas a čas vašich blízkých, oproti zaslané kalkulaci.

 

 

 

Může ušetřit i peníze

 

A ještě chvilku budeme počítat. Pokud se rozhodnete vyklízet skep, nebo půdu, musíte zpravidla zajistit kontejner, vlek, nebo dodávku, kterou budete vše odvážet. Pokud nemáte takové vybavení  v rodině, máme tu první položku. Pokračujeme pohonnými hmotami a obědem, odměnou nebo dárkem pro pomocníky. Pokud plánujete vyklízet drobnější věci, musíte počítat i s krabicemi, lepícími páskami, fóliemi, pytli na odpad a podobně. A o tom, že by se měl přepočítávat na peníze i váš čas a nervová újma jsme už hovořili.

 

Ceny za vyklízecí práce profesionálních firem v Praze se oproti tomu pohybují kolem 350 Kč za hodinu a člověka a konkrétní výše závisí na lokalitě a faktorech jako:

 

  • Překážky v manipulaci – počet pater, vzdálenost od kontejneru
  • Termín realizace – jak moc na vyklízení spěcháte
  • Druh vyklizených věcí – velikost, objem, váha
  • Množství vyklizených věcí – počet jízd aut, spotřeba nafty

 

Zkuste si spočítat, na kolik vás vlastně vyjde vyklízení svépomoci a zkuste si porovnat, jak si stojíte oproti cenové nabídce firmy. Ta vám může udělat velmi hrubý odhad na základě fotografie a základních údajů o přístupnosti místa, odkud se bude vyklízet. Cenová nabídka je ale jen tak přesná, jak přesnou dodáte fotodokumentaci a informace.

Pro přesnější odhad ceny je lepší domluvit si osobní návštěvu pracovníka firmy přímo v prostoru, který potřebujete vyklidit. Budete tak mít jistotu, že firma přistaví dostatečně velký kontejner, do kterého se vše vejde a kromě typu kontejneru a ceny se můžete také detailněji pobavit o způsobu vyklizení.

 

 

Vyklízecí práce, Odpady Janeček

 

 

 

Postará se o třídění a odvoz

 

Jak už jsme naznačili, při vyklizení svépomocí je potřeba zajistit mnoho věcí kolem. Dodávku či kontejner, věci naložit, zjistit, který sběrný dvůr přijímá vše, co potřebujete odvézt, a mimo jiné taky věci roztřídit. To může být pro někoho oříšek, protože některé druhy odpadů mají svá specifika nebo mohou spadat do kategorie nebezpečného odpadu. Ve sběrném dvoře, nebo na skládce se pak můžete pěkně divit.  Více o stavebním a nebezpečném odpadu se dočtete zde. (Odkaz na stavební materiál, kde jsme psali o azbestu a dehtu) S pomocí firmy vám všechny starosti odpadnou. Firmy vše naloží, věci roztřídí a odveze. Rychle a profesionálně.

 

 

 

Zmírní citovou újmu

 

Situace, kdy lidé vyklízecí firmu také ocení, nastává v případě pozůstalosti. Racionálně víme, že je prostory potřeba vyklidit, ale z důvodu citových vazeb to může být těžké. Nad předměty vzpomínáme na milovanou osobu a nemáme ani pomyšlení nějak s nimi manipulovat. Stále více zákazníků v takovém případě označí předměty, o kterých ví, že je nebudou potřebovat, a tu nepříjemnou povinnost je vyhodit nechají na profesionálech.

Druhou velmi častou situací, proč věci hromadíme je zkrátka fakt, že se nemůžeme rozhodnout, zda se nám ještě někdy v budoucnu nebudou hodit. V takovém případě  je opět dobré jen rychlé zamyšlení, kdy jsme danou věc použili naposled a pokud je to nad hranicí času, který si stanovíte, opět ji můžeme přelepit štítkem a firma se už postará o zbytek.

 

 

 

Co udělat před příjezdem firmy

 

Aby vyklízení  probíhalo rychle a k oboustranné spokojenosti, je dobré si věci k vyklizení projít předem. Co už nepotřebujete, to označit štítky a udělat fotodokumentaci, kterou zašlete firmě. Ideálně si také zavolat člověka z firmy, který situaci zhodnotí a probere s vámi kalkulaci. Nadstandardně velké kusy nábytku nebo komplikovaný přístup k věcem je dobré hlásit s předstihem. Koncertní křídlo bez varování by bylo nepříjemným překvapením i pro profesionály.

 

 

 

Na koho se obrátit

 

U nás ve firmě Odpady – Janeček máme letité zkušenosti s vyklízením všech prostor i celých nemovitostí. Nabízíme komplexní vyklízení i špatně dostupných prostor. Reference najdete na našem webu www.odpady-janecek.cz. Pohybujeme se po celé Praze a zároveň provozujeme kontejnerovou dopravu, takže věci vynášíme přímo do našich přistavených kontejnerů a tím si můžeme dovolit nabídnout nižší cenu než konkurence. Jsme rychlí, šetrní a profesionální. K věcem z pozůstalosti přistupujeme vždy s respektem. Pokud vás naše služby zaujaly, zavolejte nám nebo nám na sebe nechte kontakt pomocí webového formuláře.

 






Zavolejte na telefon 777 888 607  nebo nechte kontakt